понеділок, 6 червня 2022 р.

Онлайн-виставка малюнків «Барвиста вишиванка».

 

День української вишиванки – загальнонаціональне свято, яке ми відзначаємо щороку. Воно не відноситься до державних і не є приводом для офіційного вихідного дня, але громадяни нашої країни з гордістю зустрічають цю подію. Цьогоріч 19 травня українці по всьому світу відзначають День вишиванки.

Вишиті сорочки є характерними для багатьох країн світу, однак в Україні вони стали символом національної ідентичності. Вишиванка символізує красу, здоров'я та щасливу долю, а також вона оберігає власника від усього лихого. Українці передають вишиванки з покоління в покоління, тому ця річ ще й зберігає єдність сім'ї. Фахівці стверджують, що український народ закодовував щастя, долю, життя та волю в орнаментах вишивки, які були унікальними для кожного регіону України, однак мали й багато спільного. Сакральне значення вишиванок складно переоцінити, оскільки в них було важливо все: нитки, походження тканини, орнамент, кольори, кількість стібків. Найдавнішою вишивкою є білими нитками по білій тканині. Саме така вишивка і до сьогодні є візитівкою Полтавщини!

Учні Новосанжарського ліцею спробували створити ескізи власних вишиванок взявши участь у онлайн-виставці малюнків «Барвиста вишиванка». Дякуємо усім за активну участь і такі цікаві роботи.

Зі святом, з Днем вишиванки!

Немає коментарів:

Дописати коментар